Červené halušky s kuracím mäsom
Potrebujeme:
Omáčka: Kuracie mäso nakrájane na kocky
Polovica cibule
Korenie podľa chuti (mletá červená paprika, vegeta, soľ, guľašove, popor mläty, kary, sojova omačka, vorčestrova - podľa toho čo mam rada a čo kuchyňa dá)
Olej
Voda
Halušky: Hrubu múku cca 3/4 kg - podla počtu ľudí
Jedno vajce
Malý pretlak alebo kečup
Mlieko podľa potreby
Postup:
Omáčka: Cubuľu nakrájanú na drobno spražíme dozlatova na oleji pridáme kuracie mäso ktoré taktiež popražáme. Keď bude mäso popražené zo všetkých strán pridáme mletú červenú papriku, zamiešame a hneď zlejeme cca 1 a 1/2 litra vody. Pridáme korenie podľa chuti a varíme kým nebude mäso hotové. Takúto hotovú nehustenú omáčku zmiešame s haluškami necháme minudku odstát a podávame.
Halušky: Všetyk suroviny zmiešame a vytvorimé cesto na halušky ktoré nahádžeme do vrúcej osolenéj vody. Varíme cca 10 minút aby sa halušky uvarili.
Typ:
Ak máte radi zeleninové omáčky kľudne si tu omáčku doplnte kukuricou, či uhorkami je možné to obmieňať a tak mať stále iné jedlo.